Rotsplantenweekend - lente - tuinagenda.be

  tuinagenda.be
        evenementen voor tuinliefhebbers

aanmelden        
home
 
events
 
locaties
 
organisatoren
 
voor de pers
 
online administratie
 
over ons
 

Rotsplantenweekend - lente
Lente op de kwekerij
zaterdag 18 - zondag 19 mei 2019

Rotsplantenweekend.
Tijdens dit weekend zorgen we voor een bijzonder uitgebreid assortiment rotsplanten. We geven uitleg over de planten en de verschillende stenen. Verder besteden we ook aandacht aan het ontwerp en de aanleg van de verschillende soorten rotstuinen : traditonele rotstuinen, schaduw rotstuinen, graveltuinen, spleettuinen, troggen en bloembakken met doorlevende beplanting.

Rotsplanten.
Voor ons blijven rotsplanten heel waardevolle aanwinsten voor de (rots)tuin, bakken en potten. Er bestaan jammer genoeg nog altijd vooroordelen over bergplanten. Ze zouden hier moeilijk te kweken zijn, te bescheiden bloeien en niet passen in onze huidige tuinen.
Het klopt dat een klein stukje van onze collectie vooral voor liefhebbers bestemd is, maar het grootste deel van de planten is heel makkelijk en bloeit uitbundig! Bovendien beperken alpenplanten zich al lang niet meer tot de rotstuin. In bakken, potten, troggen, op een restje puin, in voegen of in de grindtuin zijn ze weer helemaal in.
De meest bekende zijn edelweiss, gentiaan en het alpenklokje. Maar wij bieden ook andere, kleine planten aan die groeien op en tussen rotsen, in gravel of in kalkrijke, arme grond: lage floxen, anjers, silene, akelei en geraniums, lage heesters, kleine bomen, dwergconiferen, bollen en knollen. Ook op groendaken zorgt ons assortiment voor afwisseling en extra bloei.
www.alpenplanten.beorganisator & locatie
organisator : Alpenplantenkwekerij Cathy Portier - St.kruis-Brugge  België
locatie : Alpenplantenkwekerij Cathy Portier
Margareta van Vlaanderenstraat 27
8310  St.Kruis-Brugge
België
Zoek op Google Maps
publiek :

data
datum : zaterdag 18 - zondag 19 mei 2019
uren : van 9 tot 18

toegang
toegangsprijs : gratis

extra info
contactpersoon : Cathy Portier
telefoon : 050 37 00 03
site URL: http://www.alpenplanten.be


2003 - 2019    © tuinagenda.be   |   website management : horticus.biz   |   inhoud : tuinpunt.be